Veldhoven, NL
Athletics | Running Road
Cycling Road
Swimming

Sporttijden

About
SPORTTIJDEN is strategisch business partner van Hopatec in Nederland en Belgie.

We verzorgen voor een groot aantal sport evenementen in Nederland de tijdwaarneming middels de hardware van Mylaps Sport Timing.

Daarnaast bieden we sinds de samenwerking met Hopatec ook het platform met alle mogelijkheden voor sportevenementen en sportclubs, Hopasports aan in Nederland en Belgie.

Door samenwerkingen met verschillende partijen en sportbonden kunnen we ons opstellen als een echte partner wanneer het gaat om het organiseren van een sportevenement.
Established
2010
History
SPORTTIJDEN is in 2010 begonnen met de ontwikkeling van een elektronisch tijdwaarnemingssysteem dat gebruikt kan worden tijdens het zwemmen van openwater wedstrijden. Deze ontwikkeling was het gevolg van een te kort aan jury leden tijdens de wedstrijd die mede georganiseerd werd door de huidige eigenaar van SPORTTIJDEN, Hidde Ottens.

Voor het zwemseizoen 2011 kwam de samenwerking tot stand met de K.N.Z.B. (zwembond). Het gevolg van deze samenwerking was dat SPORTTIJDEN vanaf dat moment verantwoordelijk was voor de tijdwaarneming tijdens het merendeel van de openwater zwemwedstrijden.

De zwembond was dusdanig tevreden met de diensten van SPORTTIJDEN dat onze diensten ook ingezet werden tijden de NK's, EK Master en de LEN-CUP. Dit werd door onze zuiderburen opgemerkt, dus nu zijn er in Belgiƫ ook verscheidene wedstrijden die door SPORTTIJDEN voorzien worden van elektronische tijdwaarneming.

In het voorjaar van 2013 werd door Mylaps contact gezocht met SPORTTIJDEN. Mylaps was op zoek naar ervaren timers die hen konden ondersteunen bij grote evenementen, SPORTTIJDEN werd en wordt nog steeds ingezet tijdens verschillende (zeer) grote sportevenementen, o.a. Rotterdam Marathon, Amsterdam Marathon, Dam-tot-Dam loop, AmstelGold race, Ladys Run Rotterdam, enz.

Twee jaar later gaan SPORTTIJDEN en Mylaps hun krachten bundelen en zal SPORTTIJDEN doorgaan als officieel partner van Mylaps Sports Timing. Door deze samenwerking meer inhoud te geven kunnen de diensten uitgebreid worden naar het buitenland en is er de beschikking over meer kennis en materialen.

Tijdens de zomer 2015 werden de diensten van SPORTTIJDEN gevraagd door Mylaps. Een nieuwe timer in Dubai moest opgeleid worden en ondersteund worden tijdens zijn eerste evenementen. Het gevolg hiervan werd een volledige samenwerking met Hopasports. Tijdens de winterperiode in Nederland is SPORTTIJDEN veel te vinden in het Midden-Oosten om daar wedstrijden te voorzien van tijdregistratie.
Company events
Also, check out this company on: